Uithoorn denkt meeHet participatieplatform van de gemeente Uithoorn. Alle informatie over de beleidsthema’s, plannen en projecten in Uithoorn en De Kwakel. En alle ruimte om jouw mening, je vragen en wensen te laten horen.

Succesvolle start Cultuurnota Uithoorn 2020- 2023

Nico Louwrier 03-12-2019 3739 keer bekeken

Op 26 november was de Participatiesessie Cultuurnota Uithoorn. Burgemeester Heiliegers in zijn inleiding: "Cultuur verbindt en verruimt de geest. Het versterkt onze economische kracht en maakt de gemeente aantrekkelijker voor ondernemers en toeristen. Maar cultuur moet vooral ook plezier brengen!"

Speeddates

Na de inleiding verdeelden de deelnemers zich in kleinere groepen voor een serie speeddates. Op de tafels lagen de vier pijlers van de concept-Cultuurnota: erfgoed, kunst en cultuur als middel, cultuureducatie, en kunst in de openbare ruimte.

De opdracht: help de gemeente een nieuwe Cultuurnota op te stellen, die aansluit bij de huidige tijd en bij de huidige inwoners. Geef je visie op wat de komende jaren belangrijk is als het gaat om cultuur. En bedenk een koers voor gemeente en inwoners om samen die culturele doelen te bereiken.

Voorbeelden van genoteerde ideeën: ‘verhalen ophalen; het verloren verleden’, ‘cultuureducatie is cultuurbehoud’, ‘cultuur voor sociale cohesie; kunstenaars in dialoog met bewoners’ en ‘speelse cultuur in de buurt’.

Klankbordgroep

Veel deelnemers gaven ook aangegeven welke rol zij zelf willen spelen bij de uitvoering. Door mee te blijven denken via deze website, of door plaats te nemen in de klankbordgroep.

Meer over de Cultuurnota Uithoorn 2020-2023 op de projectpagina. Meedoen in de klankbordgroep? Meld je aan via het formulier.

 

Cookie-instellingen