Uithoorn denkt meeHet participatieplatform van de gemeente Uithoorn. Alle informatie over de beleidsthema’s, plannen en projecten in Uithoorn en De Kwakel. En alle ruimte om jouw mening, je vragen en wensen te laten horen.

Vergroenen plein aan Joost van den Vondellaan

Het plein aan de Joost van den Vondellaan mag groener.

Om het NK Tegelwippen af te trappen heeft wethouder Ferry Hoekstra op 21 maart de eerste tegels verwijderd. De grond is met een kleurrijk bloemenmengsel ingezaaid. In de zomer zullen daar mooie, geurige bloemen staan.

Dit is een tijdelijke oplossing. Graag willen we samen met buurtbewoners een mooi ontwerp maken voor het vergroenen van het plein. Dus heeft u leuke ideeën voor ‘tegels eruit, en groen erin?’ Stuur ze dan naar duurzaamheid@uithoorn.nl. Het mag over een grotere oppervlakte gaan dan de huidige bloementuin. Er zijn wel een aantal factoren waar u rekening mee moet houden:

  • Er mogen geen bomen worden geplant in verband met ondergrondse kabels, leidingen en het riool.
  • Voor het bereikbaar blijven van de winkeliers is een minimale doorgangsroute van 90 centimeter noodzakelijk.  
  • Aan de lichtmasten kan niets gewijzigd worden.
  • Ondergrondse containers kunnen eventueel worden verplaatst.

(De termijn om mee te doen is ondertussen gesloten)
Wij zijn heel benieuwd naar uw ideeën over het vergroenen van het plein. U kunt uw ideeën tot en met 10 mei sturen naar duurzaamheid@uithoorn.nl, met als onderwerp: vergroenen plein Joost van den Vondellaan. Als we alle ideeën gelezen en getoetst hebben aan de mogelijkheden, koppelen we de vervolgstappen aan u terug. Als u betrokken wilt blijven bij het proces, kunt u dat aangeven in uw e-mail.

[bordje bij het bloemenmengsel op het plein aan de Joost van den Vondellaan]

 

 

 

 

Cookie-instellingen