Dorpshart De Kwakel

Start werkzaamheden dorpshart De Kwakel

04-04-2023 1160 keer bekeken

De herinrichting van het dorpshart gaat deze maand dan echt van start. De Koningslinde voor het dorpshuis is op 4 april al verplant naar een tijdelijke locatie en zal in het najaar weer terugkomen. Half april start de aannemer met de eerste werkzaamheden. Ook het project supermarkt loopt.

Aannemer AW Infrabouw is uit de gemeentelijke aanbesteding geselecteerd voor de uitvoering van de openbare ruimte. Het dorpscentrum vernieuwen is een grote klus op een klein oppervlak. Dat gaat helaas niet zonder tijdelijk ongemak voor alle omwonenden, ondernemers en bezoekers. Zo wordt het centrum van De Kwakel een flink aantal weken in zijn geheel afgesloten voor al het verkeer. Ook de bus zal in die periode omgeleid worden. De gemeente koos samen met een werkgroep voor deze intensieve, maar snelle aanpak. Alles in één keer doen levert namelijk het beste resultaat en de kortste hinder op.

Supermarkt en woningen

Afgelopen maanden liep de procedure voor het bestemmingsplan voor de supermarkt met appartementen op de locatie van de Rabobank. Op 30 maart is de gemeenteraad akkoord gegaan met het nieuwe bestemmingsplan. De raadsleden waren verheugd dat hiermee ook de herinrichting van start kan en wenste het project ‘moedig voorwaarts’ toe. Ook werd het meenemen van wensen van de omwonenden geprezen. Zo komt er de veelgewenste geldautomaat en worden een aantal appartementen gelijkvloers uitgevoerd.

De omgevingsvergunning kan nu worden aangevraagd door de ontwikkelaar. Bij het uitblijven van bezwaren kan de sloop en nieuwbouw na de zomer starten. Dit nieuwe pand grenst direct aan het nieuwe dorpscentrum. Daarom worden de werkzaamheden op elkaar afgestemd. Het nieuwe dorpsplein wordt gereed gemaakt tot aan de supermarkt. Het laatste deel van de bestrating rondom de supermarkt zal definitief worden afgemaakt als de bouw hiervan ver genoeg gevorderd is.

Planning

•        Half april: start eerste werkzaamheden aan het dorpshart. Doorgaand verkeer is nog mogelijk. Winkels en woningen blijven bereikbaar met de auto.

•        Vanaf 15 mei: het hele centrumgebied wordt afgesloten voor alle verkeer (ook de bus). De verwachting is dat dit 10 weken gaat duren, tot circa eind juli. Ook parkeren rondom het centrum zal lastiger zijn. Er zal alternatieve parkeerruimte zijn, maar het is aan te raden de komende maanden zoveel mogelijk te voet of op de fiets naar het centrum te komen.

Bekijk de planning

Meer informatie en De BouwApp

Via de projectpagina blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen in het project. De aannemer zet zich in om iedereen zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de werkzaamheden en heeft een inloopspreekuur.
Dagelijkse informatie over de werkzaamheden zoals afsluitingen en omleidingen kunt u volgen via De BouwApp. Deze is online te bekijken: De BouwApp De Kwakel.
Of als app gratis te downloaden vanuit de appstore/playstore. Zoek in de app daarna op 'De Kwakel'.

Of scan de QR-code naar De BouwApp

Cookie-instellingen