Dorpshart De Kwakel

Feestelijke start met onthulling bouwbord Dorpshart De Kwakel

05-05-2023 249 keer bekeken

Dat De Kwakel nu echt een nieuw dorpscentrum krijgt, daar hoeft niemand meer aan te twijfelen. Als feestelijke start is op 26 april een van de drie bouwborden onthuld door wethouders Jan Hazen en Ferry Hoekstra en door Joost Wagemakers van subsidieverstrekker Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS).

De bouwborden zijn geplaatst, terwijl de eerste werkzaamheden al zichtbaar zijn. Er wordt momenteel bijvoorbeeld al gewerkt aan de riolering. Vanaf 15 mei wordt het hele centrumgebied afgesloten voor alle verkeer en de verwachting is dat dit 10 weken gaat duren, tot circa eind juli.

Het dorpscentrum vernieuwen is een grote klus op een klein oppervlak. Dat gaat helaas niet zonder tijdelijk ongemak voor omwonenden, ondernemers en bezoekers. Verkeer kan niet meer door het centrum tijdens de afsluiting. De winkels blijven wel te voet bereikbaar en de marktkramen verhuizen tijdelijk naar Traverse. De gemeente koos samen met de werkgroep voor deze intensieve, maar snelle aanpak. Alles in één keer doen levert namelijk het beste resultaat en de kortste hinder op.

De BouwApp? Handig!

De aannemer zet zich in om iedereen zo goed mogelijk te informeren. Dagelijkse informatie over de werkzaamheden, afsluitingen en omleidingen vindt u in De BouwApp. Deze app is gratis te downloaden in de App Store. Zoek daarna in de app naar ‘De Kwakel’ en u heeft alle informatie steeds binnen handbereik. U kunt de informatie ook online bekijken via https://debouw.app/projects/herinrichting-dorpscentrum-de-kwakel/updates

Cookie-instellingen