Uithoorn denkt meeHet participatieplatform van de gemeente Uithoorn. Alle informatie over de beleidsthema’s, plannen en projecten in Uithoorn en De Kwakel. En alle ruimte om jouw mening, je vragen en wensen te laten horen.

Start Koersplan Sociaal Domein brengt partijen samen

02-10-2019 2021 keer bekeken 0 reacties

Op 24 september trapte wethouder Ria Zijlstra (Sociaal Domein) het Koersplan Sociaal Domein Uithoorn af. De Startbijeenkomst in de Schutse trok zo’n 70 deelnemers. Zijlstra was tevreden over de brede opkomst. “Om goed te kunnen helpen, moeten inwoners, gemeente en hulpverleners elkaar begrijpen."

Het leven van mensen

De deelnemers waren afkomstig van onder meer van Repair Café Uithoorn, Het Taalhuis, Rabobank, De Voedselbank, Vluchtelingenwerk, Brijder Preventie, organisaties uit de kinderopvang en Uithoorn voor Elkaar.

Wethouder Zijlstra in haar opening: “Het sociaal domein gaat over het leven van mensen in Uithoorn en De Kwakel. Mensen die opgroeien en zelfstandig willen wonen, werken en meedoen. Maar ook mensen die ouder worden, en meer afhankelijk. “

Opdracht

“Wij hebben daarin een belangrijke opdracht. Ondersteuning bieden als inwoners zichzelf niet kunnen redden, ook niet met hulp van familie of mensen uit de buurt. En professionele zorg mobiliseren als inwoners die nodig hebben, bijvoorbeeld bij geestelijke problemen of verslaving. Om goed te kunnen helpen, moeten inwoners en de gemeente en hulpverleners elkaar begrijpen.”

Bram op de startbijeenkomst sociaal domein uithoorn

Begrip

Letterlijk. Het optreden van Bram, een ervaringsdeskundige, benadrukte de noodzaak van dat onderlinge begrip. “Mensen met een beperking worden vaak als één groep behandeld. Ik heb autisme, maar ik ben niet Rain Man, en ik heb ook geen Down. Ik zou graag meer nuance zien in de communicatie en ondersteuning vanuit de gemeente.” Bram gaf nog 11 andere wensen mee aan de wethouder. 

Naar buiten

Om nog meer wensen, ideeën en ervaringen op te halen gaat het Koersteam van de gemeente de komende maanden naar buiten. Op verschillende plekken in Uithoorn houden we tientallen gesprekken, waaronder 8 pop-upontmoetingen, met inwoners, vrijwilligers en partnerorganisaties.

Data en locaties van de pop-upontmoetingen.

 

 

0  reacties

Cookie-instellingen