De Vuurvogel

Nieuwe planning De Vuurvogel

21-07-2023 243 keer bekeken

De nieuwbouw van De Vuurvogel kan op 2 locaties komen: 't Buurtnest of de plek van de school. De gemeente en de school hebben nu voorkeur voor een nieuwe school op de oude plek. De school wordt een Kindcentrum, met meerdere partijen. Dit zorgt voor een verschuiving in de planning.

Op dit ogenblik zijn we nog niet klaar om aan de gemeenteraad te vragen of we mogen bouwen of niet. Eerst moeten we duidelijk weten welke partijen met de school in het Kindcentrum De Vuurvogel zullen komen. Voor de Kinderopvang zijn we daar nu nog mee bezig. Dat is belangrijk, want alle partijen zullen gaan samenwerken in het ontwerp van het gebouw. Daarom moeten we dit eerst afwachten. Het gemeenteraadbesluit volgt daarop eind dit jaar.

Daardoor schuift de rest van de planning ook op. Na het akkoord van de gemeenteraad start de ontwerpfase. Ook die duurt een flinke tijd. Zoals het er nu uitziet zullen pas begin 2026 de bouwwerkzaamheden kunnen starten.

Bezonning woningen

Na de informatieavond begin dit jaar heeft de gemeente veel waardevolle feedback en vragen ontvangen. De antwoorden hierop vindt u in Veelgestelde vragen. Voor een aantal vragen was extra onderzoek nodig. Zo is er voor de appartementen achter ’t Buurtnest een extra onderzoek gedaan naar de stand van de zon (bezonningsstudie), omdat er zorgen waren over schaduw van de mogelijke nieuwe appartementenblokjes hier. Na de studie hebben we de nieuwe blokjes  ruim 10 meter verschoven richting de A. van Schendellaan. Ook kunnen we bevestigen dat de nieuwe appartementenblokjes 5 lagen hoog worden. Dus een laag minder dan de huidige appartementencomplexen. De volledige bezonningsstudie is hier te vinden.

Voorkeur nieuwbouw op huidige schoollocatie

Op het kaartje hierboven ziet u de nieuwbouw in het oranje, met de school links. Dit is ook het plan dat na alle onderzoeken de voorkeur heeft van de gemeente én van de school. De nieuwe school komt dan terug op de huidige plek. Het zal een kindcentrum (IKC) worden, waar u ook terecht kunt voor kinderopvang en meer. Tijdens de bouw (2026) verhuist de school tijdelijk naar ’t Buurtnest. Pas als de nieuwe school open is, worden er appartementen gebouwd. Dat zal naar verwachting in 2027 zijn.

Klankbordgroep

Er is een klankbordgroep van bewoners opgericht. Voor deze nieuwe klankbordgroep waren er meerdere aanmeldingen, met een goede selectie uit de straten rondom het projectgebied. De aanmelders zijn inmiddels verwelkomd als klankbordgroeplid. Zij denken met ons mee in de communicatie naar de wijk en zijn voor ons de ogen en oren van de bewoners.

 

Cookie-instellingen