De Vuurvogel

t Buurtnest later nodig voor nieuwbouwplan De Vuurvogel  

23-04-2024 32 keer bekeken

De nieuwbouwplannen voor een kindcentrum waar De Vuurvogel, kinderopvang en andere partners een plek krijgen, hebben meer tijd nodig. Daardoor is 't Buurtnest later nodig dan gedacht. In 't Buurtnest wonen nu tijdelijk asielzoekers. Die opvanglocatie zou dan langer beschikbaar zijn.

’t Buurtnest is straks nodig als plek voor het nieuwe kindcentrum waar ook de school in komt. Of als tijdelijke school, als de nieuwbouw op de oude plek komt. ‘t Buurtnest zou daarom eerst tot november 2024 beschikbaar zijn voor de opvang van asielzoekers. Omdat de nieuwbouwplannen van het kindcentrum en school meer tijd nodig hebben, is ‘t Buurtnest nu waarschijnlijk pas eind 2025 nodig voor de school.

In ‘t Buurtnest wonen sinds het voorjaar van 2023 gezinnen en stellen. De 11 kinderen gaan in de buurt naar school en doen mee aan activiteiten. De volwassenen doen vrijwilligerswerk. De bewoners van ’t Buurtnest zouden na de huidige einddatum van november 2024 door het COA overgeplaatst worden naar andere opvangplekken. Dat kan in heel Nederland zijn. Als besloten wordt dat ’t Buurtnest langer beschikbaar mag blijven, biedt dat de mogelijkheid dat de kinderen naar hun school kunnen blijven gaan. En het zou voorkomen dat ’t Buurtnest tijdelijk leeg komt te staan.

De gemeente spreekt regelmatig met een klankbordgroep van omwonenden van 't Buurtnest. Zij geven aan geen bezwaar te hebben als de opvangtijd verlengd wordt.

Er is nog steeds een groot tekort aan opvangplekken voor asielzoekers in Nederland. Daarom wil de gemeente ‘t Buurtnest langer beschikbaar stellen. Het is in juni aan de gemeenteraad om daarover een besluit te nemen.

Meer informatie

Meer informatie over de asielopvang in de gemeente Uithoorn is te vinden op www.uithoorn.nl/asielopvang. Meer informatie over het project Kindcentrum in Zijdelwaard leest u op Nieuwbouw De Vuurvogel. Wilt u geen nieuws missen? Vraag dan de Nieuwsbrief aan.

 

Cookie-instellingen