Uithoorn denkt meeHet participatieplatform van de gemeente Uithoorn. Alle informatie over de beleidsthema’s, plannen en projecten in Uithoorn en De Kwakel. En alle ruimte om jouw mening, je vragen en wensen te laten horen.

Speelplekken Legmeer-West

05-11-2021 518 keer bekeken

Alle woningen in Legmeer-West zijn opgeleverd. Wat nu nog rest is de verdere inrichting van de openbare ruimte. Dit betreft ook de speelplekken.

Voordat hier mee gestart is, zijn de bewoners van Legmeer-West gevraagd naar hun mening over de voorstellen van de nieuwe speelplekken. De reeds opgeleverde speelplekken in fase 1 zijn ook in samenwerking met de bewoners uitgevoerd.

Voor de speelplek 1 is het thema klauteren en wippen het populairste met 65% van de stemmen. Voor de speelplek 2 is het thema klimmen en klauteren het populairste met 58%. Deze ontwerpen worden nu verder uitwerken tot een definitief ontwerp. Bekijk de varianten in onze beeldbank.

Speelplekken

\In het laatste deel van het project komen er 3 speelplekken. Speelplek 1 is een speelplek voor 0 tot 6 jaar, speelplek 2 is voor de leeftijden van 0 tot 6 jaar en voor 6 tot 12 jaar. De derde speelplek is gelegen in de Swale en is geschikt voor kinderen van 12 jaar en ouder.

Swale

De Swale is een voorziening waarin op een gecontroleerde wijze tijdelijk regenwater wordt vastgehouden. Dit regenwater wordt vastgehouden in een ondergrondse grindkoffer en op het oppervlak. Na 24 uur wordt het regenwater automatisch afgevloeid op het oppervlaktewater. Zo voorkomen we wateroverlast bij hevige regenval. Voor de aanleg van de Swale is er nog wel ruimte voor mogelijke extra ideeën. Van Wijnen en de gemeente gaan binnenkort met de inwoners uit de buurt in spreek hierover. Hou deze website en de communicatie kanalen de gemeente in de gaten voor meer informatie.

 

Cookie-instellingen