Uithoorn denkt meeHet participatieplatform van de gemeente Uithoorn. Alle informatie over de beleidsthema’s, plannen en projecten in Uithoorn en De Kwakel. En alle ruimte om jouw mening, je vragen en wensen te laten horen.

Bijeenkomst en video voor basisplan Wilhelminakade

Esther Bos 13-05-2024 23 keer bekeken

Waternet wil de Wilhelminakade ophogen. De gemeente wil deze werkzaamheden combineren met een betere inrichting van de Wilhelminakade. We haalden eerder al wensen uit de buurt op. Nu presenteren we een nieuw plan tijdens een bijeenkomst en een video.

Waternet gaat de komende jaren verschillende dijken verbeteren. Ook de Wilhelminakade wordt door Waternet opgehoogd. De gemeente wil deze werkzaamheden combineren met het vernieuwen van de Wilhelminakade. Hiervoor is door de landschapsarchitect een basisplan bedacht. Wij zijn benieuwd wat u van dit basisplan vindt. 

Wat vindt u? Bijeenkomst en video

Het basisplan is nog geen uitgewerkt ontwerp, maar een tussenstap. We gaan hierover graag met u in gesprek. Op maandagavond 3 juni organiseert de gemeente om 19.30 uur een informatiebijeenkomst in de Thamerkerk. De landschapsarchitect geeft deze avond een presentatie over het basisplan. Daarna is er alle ruimte om rond te lopen en vragen te stellen. Voor deze bijeenkomst kunt u zich hier aanmelden.

Over het plan maken we ook een korte uitlegvideo. Bijvoorbeeld als u wel wilt meedenken, maar niet aanwezig kunt zijn op 3 juni. Of als u voorafgaand aan de bijeenkomst vast wat meer wilt weten.  Een paar dagen voor de bijeenkomst kunt u op de projectpagina deze korte video bekijken. Hier kunt u dan ook een online vragenlijst invullen. Wilt u een seintje krijgen als de video en vragenlijst online staat? Vul dan uw mailadres in op het aanmeldformulier.

Wat is er tot nu toe gedaan?

Om tot dit basisplan te komen, zijn we eind 2023 in gesprek gegaan met omwonenden en partners. Zoals Waternet. Op basis van deze ideeën en uitgangspunten heeft de landschapsarchitect dit basisplan bedacht.

Hoe gaat het verder?

Dit basisplan is een tussenstap op weg naar een definitief ontwerp. Uw reacties helpen daarbij. Daarnaast moet er ook nog een aantal technische onderzoeken worden gedaan. Met alle uitkomsten wordt het basisplan aangescherpt tot een definitief plan. Als dit plan klaar is, wordt het plan voorgelegd aan de gemeenteraad. Uiteraard wordt het definitieve plan ook met inwoners gedeeld. De gemeenteraad besluit of er geld beschikbaar wordt gesteld om het plan te realiseren

Cookie-instellingen