Duurzaam de zomer door

26-07-2021 730 keer bekeken

Wat kan je doen om duurzaam de zomer door te komen.

De zomer is een periode waarin we best wat kunnen besparen op energie. De avonden zijn lekker licht, het is warmer en we zijn weer wat vaker buiten te vinden. Dit zorgt er al voor dat we minder energie verbruiken, maar toch zijn er nog wat kleine puntjes om het verbruik zelfs in deze periode te verminderen. Wij hebben een aantal tips voor u op een rij gezet.

Heb je als woningeigenaar nog geen cadeaubon van energiebesparende maatregelen via het Energieloket Uithoorn aangevraagd? Doe het nu, er is nog een beperkt aantal. Ter waarde van €44 kunt u iets uitkiezen voor kleine maatregelen, zoals ledlampen, tochstrips of radiotorfolie. OP+ OP!

U kunt de woning ook koel houden zonder apparaten. Doe de gordijnen dicht aan de zonkant, zodat het huis niet zo snel opwarmt. Aan de schaduwkant kunt u eventueel de ramen openzetten, als het buiten nog koeler is dan binnen. Is het in de avond buiten afgekoeld? Zet de ramen tegen elkaar open, dan koelt het binnen ook snel af! Is het niet uit te houden, dan is er natuurlijk niks mis mee om te genieten van verkoeling van een ventilator of airco.

Controleer op welke temperatuur de ketel aanspringt en bepaal of dit wat lager mag in de zomer.
Gebruik de zomer om u voor te bereiden op de winter. Check of de cv-ketel nog optimaal werkt, is het huis goed geïsoleerd en welke verduurzamingsmaatregelen – zoals de aanschaf van zonnepanelen - kun je doorvoeren om extra geld te besparen op de energierekening? De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstelling van 80ºC, maar werken efficiënter op 60ºC. Deze snelle besparing scheelt veel gas, dus CO2. En dit zonder verlies van comfort en geen risico op een koude douche. Mocht het zelf niet lukken, dan helpen installateurs die zijn aangesloten bij Techniek Nederland en lokale energiecoöperaties je ook graag. Kijk voor meer informatie op www.zetmop60.nl. U kunt ook terecht bij het Energieloket Uithoorn voor meer advies en tips over duurzaam wonen en bijvoorbeeld subsidies. De gemeente Uithoorn vindt het belangrijk om u met goede informatie op weg te helpen, het Energieloket Uithoorn doet dat voor ons.

Cookie-instellingen