Bomen en groen

Dorpshart aan de Amstel

De Koningin Máximalaan en de Laan van Meerwijk krijgen een dubbele rij grote bomen en een brede, verhoogde middenberm. Om de impact van de omgeving met zijn grootschalige en hoge gevels van het winkelcentrum te verzachten, worden er grote bomen geplant die snel groeien en voldoende groene massa vormen als tegenhanger voor de stenige omgeving. De aanblik van de stenige gevels gevels wordt door de nieuwe groene infrastructuur verzacht, waardoor de uitstraling prettiger wordt. Bij de keuze voor de bomen gaan we letten op bladkleur, bloei en herfstkleuren.

  

De gemeente wil meer kleur in het centrum te brengen. We willen de grasbermen beplanten met voorjaarsbloeiende bloembollen. Door meer soorten te mengen en gebruik te maken van een brede variëteit aan soorten,waaronder stinzenplanten die veel worden toegepast bij oude buitenplaatsen, kunnen we zowel de bloeitijd verlengen als een duurzaam element toevoegen omdat veel soorten zichzelf in stand houden en zelfs elk jaar rijker gaat bloeien. 

Door de toepassing van een verscheidenheid aan planten in de brede bermen ontstaat er ook meer biodiversiteit. Afwisseling is niet alleen visueel aantrekkelijk maar zorgt ook voor evenwicht in de natuur.

 

 

 

Een momentje...
  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.
Cookie-instellingen