Opzet van het plan

Dorpshart aan de Amstel

Nieuw verkeersplan voor Dorpshart aan de Amstel

Door het verkeer in het dorpshart opnieuw in te delen leggen we de basis voor een centrum van Uithoorn dat vriendelijker, groener en dorpser oogt en doorgaand verkeer ontmoedigt. Ondertussen blijft het centrum wel van 4 kanten goed bereikbaar. De Koningin Máximalaan en de Prinses Irenebrug blijven in de nieuwe verkeersstructuur open voor verkeer in 2 richtingen. Wel krijgt het gebied een nieuw gezicht waarbij voetgangers en fietsers gelijkwaardiger worden. Met een uitstraling die bij een dorpscentrum past, groener en prettiger oogt en doorgaand verkeer ontmoedigt. Ook is veiligheid een belangrijk punt in het plan.  

De Koningin Máximalaan en de Laan van Meerwijk krijgen een dubbele rij grote bomen en een brede, verhoogde middenberm. Ook zullen de brede trottoirs en oversteekplaatsen met voorrang voor voetgangers automobilisten minder het idee van een doorgaande weg geven. Veel bloemen in de grasbermen geven het centrum meer kleur. 

Dit plan is gepresenteerd tijdens een inloopavond op 11 maart 2019. Naar aanleiding van het plan zijn er 40 reacties binnengekomen, deze zijn verzameld in een reactienota

Het oude plan stelde een route van dit verkeer via de Prinses Irenelaan voor. Deze route bleek na onderzoek geen goede optie. Het zou te veel geluidsoverlast geven voor de bewoners. De omleiding was ook niet geschikt voor het vrachtverkeer voor de bevoorrading van de winkels, waardoor er in de bochten onveilige situaties zouden ontstaan. Bovendien vermindert de hoeveelheid doorgaand verkeer nauwelijks.

Inmiddels is het verkeersplan uitgebreid met een rotonde ter hoogte van de Admiraal van Ghentlaan. U kunt hier meer over lezen onder het kopje nieuws

Een momentje...
  • 22-12-2023

    Er waren/zijn plannen om een flatgebouw te bouwen op de hoek Amstelplein. Wij horen of lezen hier niets meer over. Wij willen een appartement huren en ons huis verkopen. Wij zijn ouder dan 70 jaar. Dit plan stond ons we aan. rob.wolffensperger@gmail.com Lees meer over Amstelplein flat.

    116 keer bekeken 0 reacties
    Cookie-instellingen