Winnende thema kunstwerk Kootparkje

02-05-2024 247 keer bekeken

De afgelopen 2 weken kon iedereen stemmen op het favoriete thema voor het kunstwerk in het Kootparkje: VERBINDING, BEWEGING, KOOT of een eigen aangedragen thema. Er is 49 keer gestemd. Met 29 stemmen was het thema BEWEGING de winnaar. Ook hebben 5 bewoners zich aangemeld voor de werkgroep.

De afgelopen 2 weken kon iedereen stemmen op het favoriete thema voor het kunstwerk in het Kootparkje: VERBINDING, BEWEGING, KOOT of een eigen aangedragen thema. Er is 49 keer gestemd. Met 29 stemmen was het thema BEWEGING de winnaar. Ook hebben 5 bewoners zich aangemeld voor de werkgroep. De verdeling van de stemmen was als volgt:

Verbinding:       9 stemmen
Beweging:       29 stemmen
Koot:            10 stemmen
Ander thema:     0 stemmen - 1 reactie

Ook is er 1 reactie binnengekomen van een bewoner die het idee van een kunstwerk wat minder belangrijk vindt: 'Geen kunstwerk is ook prima. Beter wat extra planten of planten uit een luxere categorie. Kunstwerk kost geld en onderhoud. Vind ik zonde.'

Werkgroep bewoners

Met het winnende thema BEWEGING gaat de Kunstcommissie kunstenaars benaderen die hierbij goed aansluiten. De kunstenaars krijgen een aantal voorwaarden mee: een plan van eisen. Die eisen stellen ze samen met een aantal bewoners op: de werkgroepleden. Hiervoor hebben zich 5 bewoners aangemeld. Met hen nemen we persoonlijk contact op. Zij mogen ook samen met de Kunstcommissie bepalen welke kunstenaars hun idee mogen presenteren aan de buurt. Na de presentaties volgt weer een stemperiode. Iedereen kan dan stemmen op zijn of haar favoriete kunstwerk. Dat zal uiteindelijk ook echt gemaakt worden voor het parkje.

Heeft u vragen of opmerkingen over het kunstwerk? Mail dan naar kootpark-oost@uithoorn.nl. 

Cookie-instellingen