Uithoorn denkt meeHet participatieplatform van de gemeente Uithoorn. Alle informatie over de beleidsthema’s, plannen en projecten in Uithoorn en De Kwakel. En alle ruimte om jouw mening, je vragen en wensen te laten horen.

Nieuwsbrief voor ondernemers

 

 Nieuwbrief #1 (per post verstuurd)

Regionaal energieloket voor ondernemers

Het energieloket zakelijk is er voor bedrijven, organisaties en instellingen uit verschillende sectoren. Zij helpen u bij het besparen van energie in uw bedrijfslocatie, bedrijfspand en kantoorruimte.

Op https://zakelijk.regionaalenergieloket.nl/uithoorn vindt u meer informatie over energiebesparende maatregelen en de wet- en regelgeving omtrent energiebesparing.

Aan de slag met energie besparen? Bekijk welke subsidies en andere financieringsmogelijkheden er voor u beschikbaar zijn. En vind vervolgens een vakspecialist die de maatregelen voor u kan uitvoeren. Vragen kunt u ook telefonisch stellen via (088) 525 41 10.

Geldfit Zakelijk

De afgelopen jaren zijn moeilijk geweest voor veel ondernemers. Voor ondernemers in de (dreigende) financiële problemen is er Geldfit Zakelijk. Waar Geldfit een hulporganisatie is voor particulieren is Geldfit zakelijk er speciaal voor ondernemers. Via https://geldfit.nl/zakelijk kunnen ondernemers een gratis adviesgesprek aanvragen. Telefonisch is via 0800-8115 een afspraak te maken.

Een ondernemersadviseur belt u dan op afspraak terug. U krijgt dan advies en een verwijzing naar de meest bruikbare hulp in uw specifieke situatie.

Milieubarometer

De Milieubarometer is een duurzaamheidsmonitor en maakt de milieu en CO2-impact van een bedrijf of instelling eenvoudig en snel zichtbaar. In één oogopslag zie je welke aspecten het zwaarst wegen en op welke punten u kunt besparen.

De gemeente wil haar bedrijven en organisaties graag ondersteunen bij het nemen van energiebesparende maatregelen en de bijbehorende CO2-reductie. Meten is weten en daarom schenkt de gemeente een gratis startabonnement op dit handige meetinstrument. Via de website: www.milieubarometer.nl/aanmelden/Uithoorn kunt u voor dit jaar een gratis startabonnement er waarde van € 249 excl. BTW nemen.

Horecaterrassen

In de coronatijd is extra ruimte gegeven aan horecaterrassen. Na corona is gebleken dat voor een deel van deze terrassen een meerjarige vergunning kon worden afgegeven. Het komt de gezelligheid en het elkaar ontmoeten ten goede. Nu alle coronaregels niet meer van toepassing zijn, zal er dit horecaseizoen strikter worden gecontroleerd op het gebruik van de terrassen in relatie tot de afgegeven vergunningen. Wij verzoeken u daarbij de vergunning die u daarvoor heeft in acht te nemen.

Ondernemerspeiling 2023

Gemeente Uithoorn vindt het belangrijk om te weten hoe tevreden u als ondernemer bent. Daarom wordt er dit jaar weer een enquête gehouden onder alle ondernemers van Uithoorn en De Kwakel.

Met deze ondernemersenquête vraagt de gemeente Uithoorn inzicht te bieden hoe u zich voelt als ondernemer in deze gemeente. De enquête gaat in op de bedrijfsomgeving, het contact met de gemeente en nog veel meer.

Met uw input helpen we elkaar om samen te kijken wat er verbeterd kan worden, zodat u als ondernemer succesvol en prettig hier kunt ondernemen. De enquête staat open tot en met eind juni 2023. De enquête neemt ongeveer tien minuten van uw tijd in beslag.

Laat ons het weten!

Heeft u vragen, suggesties of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, aarzel dan niet en mail naar ondernemersloket@uithoorn.nl. Laat uw gegevens achter en de collega’s van Economische Zaken nemen contact op.

Ondernemen in Uithoorn en De Kwakel, dat doen we samen!

Cookie-instellingen