Schanskerk gekocht door projectontwikkelaar

23-12-2022 391 keer bekeken

De Schanskerk, ook wel bekend als Sint-Jan de Doperkerk, is gekocht door DID Vastgoedontwikkeling. Goed nieuws! Want met deze koop kan het kerkfront behouden blijven en de herontwikkeling van de pastorie verder worden voorbereid: een belangrijke stap voor het plan voor het het het héle Schansgebied.

‘De Schanskerk is een heel indrukwekkend gebouw en beeldbepalend voor het Schansgebied,’ zegt wethouder Jan Hazen. ‘De kerktorens zijn bovendien in de wijde omgeving te zien en voor veel Uithoornaars en Kwakelaars het teken dat ze bijna thuis zijn. Niet voor niets heeft de gemeenteraad besloten dat zij het historisch kerkfront willen behouden. Maar daar moeten we wel wat voor doen: het front is dringend aan restauratie toe en dat is een hele klus. We zijn dan ook heel blij dat er een ontwikkelaar is die dit aandurft. De aankoop van de kerk, pastorie en de tuinen eromheen is ook een belangrijke mijlpaal voor ons plan voor het hele Schansgebied. We willen dat het Schansgebied een groene, parkachtige woonomgeving wordt, waarin de rijke historie van het gebied wordt gerespecteerd en kwaliteit de boventoon voert. De kerk en de pastorie spelen de hoofdrol in dit plan.’

Op de pagina over de Schanskerk vertelt Cees van Vliet van DID Vastgoedontwikkeling u meer over het plan voor herontwikkeling van de kerk. 

Cookie-instellingen