Uithoorn denkt meeHet participatieplatform van de gemeente Uithoorn. Alle informatie over de beleidsthema’s, plannen en projecten in Uithoorn en De Kwakel. En alle ruimte om jouw mening, je vragen en wensen te laten horen.

Gesprekken op straat

Er zijn vier speerpunten voor de straatinterviews. Heeft u geen tijd om langs te komen, u kunt hier een reactie achterlaten. Graag aangeven om welk speerpunt het gaat. 

Speerpunt 1: Voldoende woningen

 • De vraag naar woningen is groot: ongeveer + 1.100 woningen in de periode 2023-2035. De ruimte die we hebben voor woningbouw is beperkt, daarom kiezen we naast nieuwbouw, ook voor: herbestemming van bestaande gebouwen, 
 • optoppen (een bestaande woning verhogen met één of meerdere bouwlagen), 
 • het splitsen van woningen en 
 • het faciliteren van (pré-) mantelzorgwoningen. 

Speerpunt 2: Meer woningen voor jongeren, ouderen en aandachtsgroepen

De grootste behoefte is er naar woningen voor jongeren en ouderen. We hebben al veel gezinswoningen. Daarnaast is het belangrijk om aandachtsgroepen die met spoed een woning nodig hebben te huisvesten: mensen die zorg nodig hebben, mensen die tijdelijk dakloos zijn, mensen die een verblijfsvergunning hebben, et cetera.

Speerpunt 3: Betaalbaar wonen

Uit onderzoek blijkt dat 2/3 van de nieuwbouw moet bestaan uit betaalbare woningen. Dat zijn:

 • sociale huurwoningen tot ongeveer € 800,- per maand
 • middeldure huurwoningen van ongeveer € 800,- tot € 1.100,- per maand
 • koopwoningen tot € 355.000,-

Speerpunt 4: Toekomstbestendige en vitale wijken en dorpen

Onze bevolking vergrijst, er wonen steeds meer ouderen in de gemeente. Soms is onze woningvoorraad verouderd. Die moeten worden opgeknapt, waarbij isolatie en van-het-gas-af belangrijke opgaven zijn. En het veranderende klimaat zorgt steeds meer voor heftige regenbuien met wateroverlast, en soms ook zeer warme periodes. 
 

 

 • 22-12-2023

  Er waren/zijn plannen om een flatgebouw te bouwen op de hoek Amstelplein. Wij horen of lezen hier niets meer over. Wij willen een appartement huren en ons huis verkopen. Wij zijn ouder dan 70 jaar. Dit plan stond ons we aan. rob.wolffensperger@gmail.com Lees meer over Amstelplein flat.

  115 keer bekeken 0 reacties
  Cookie-instellingen