Uithoorn denkt meeHet participatieplatform van de gemeente Uithoorn. Alle informatie over de beleidsthema’s, plannen en projecten in Uithoorn en De Kwakel. En alle ruimte om jouw mening, je vragen en wensen te laten horen.

Definitief ontwerp

Medio mei start een aannemer namens gemeente Uithoorn met de herinrichting van het parkeerterrein van het gemeentehuis en de Korte Boterdijk. De werkzaamheden duren waarschijnlijk tot het einde van het jaar. Hier ziet u hoe het definitief ontwerp eruit ziet. 

Wijzigingen in het oorspronkelijk plan

Op (datum) heeft de gemeenteraad het oorspronkelijk ontwerp op twee punten aangepast:

  • er komt een voetpad tussen het Kofschip en de brug
  • de steiger in het water wordt kleiner

Bewoners konden meebeslissen over de steiger en de boomsoorten. Er is gekozen voor één kleine steiger. En er is gekozen voor de volgende boomsoorten:  

Het parkeerterrein heeft een moderne uitstraling in de tinten zwart, rood en donkerbruin. Ook komen er twee elektrische laadpalen en een overdekte fietsenstalling van twee verdiepingen.

Klimaatadaptief

Het nieuwe terrein wordt klimaatadaptief aangelegd. Dat betekent dat we zorgen voor een goede waterafvoer. Dit doen we door:

  • Een regenwaterriool aan te leggen. Dit riool voert het regenwater af naar het Zijdelmeer. Het infiltreert ook de bodem bij droogte en voert grondwater af als dit te hoog staat.
  • Kolken in het midden van de rijbanen. De kolken zorgen voor de afvoer van water naar het regenwaterriool.
  • Gebruik van grasbetontegels voor de parkeervakken en rijbanen op het terrein. Grasbetontegels zijn voorzien van gaten waardoor er gras kan groeien.
Cookie-instellingen